Tömegközlekedési járművek megfigyelő rendszere

Lochner vagyonvédelem: video rendszerek tömegközlekedési eszközökre

Biztonságos és atrocitásoktól mentes tömegközlekedés?

A kamerák pozíciójától függően megfigyelésre és rögzítésre kerülhet egy busz kül- és beltere egyaránt. A sofőrfülkében elhelyezett monitor segítségével egyes kamerák akár a jármű mozgatásában, tolatáskor is segítségére lehetnek a vezetőnek. A sofőr figyelemmel kísérheti a le- és felszállások alatt az utasok számát, valamint az ajtók állapotát. A beltéri kamerák képei tájékoztatást adnak az utasok számának változásáról, adott esetben hiteles felvételt készítenek rongálásról, lopásról, személyi sérülésekről.

A rögzítő minden induláskor automatikusan betölti a rendszerprogramjait és az előre programozott módon elindítja a rögzítést.

A rögzített felvételeket természetesen nemcsak a tömegközlekedési eszközön lehet visszajátszani, hanem egy merevlemez kiemelésével, számítógép segítségével azonnal és gyakorlatilag bárhol meg lehet jeleníteni, tárolni azt.

A járművekbe szerelt digitális rögzítő berendezés - gyújtásról vezérelve - az akkumulátorról kapja meg a 24V-os egyenfeszültséget. A kamerák egyenként 12V egyenfeszültséggel működnek, melyet a központi rögzítő egység állít elő. Leállított vagy levett gyújtású jármű akkumulátor feszültségét a beszerelt eszközök nem csökkentik. Minden digitális rögzítőbe eltérő méretű háttértárat lehet beszerelni, melyet a hosszabb rögzítési időintervallum elérése érdekében célszerű minél nagyobbra választani.